Konkurs kulinarny
Adam
Śniadanie – wspaniała owsianka, z owocami i posypaną startą czekoladą. Poezja smaków
II śniadanie to omlet z warzywami i sałatą ,
Obiad brak zdjęcia dla mnie osobiście poezja , wspaniale przyprawione mielone mięso wieprzowe z warzywami i makaronem, groszek , kukurydza.
Kolacja – kanapki to czysta poezja nie muszę opisywać ,wystarczy popatrzeć a ślinka sama leci.
Jacek
Śniadanie owsianka
II śniadanie to ikra koryfeny ze śliwką. Miałem ułatwione menu dnia z okazji złapania koryfeny.
Obiad – koryfena zrobiona na parze, warzywka i smaczny ryż z Grecji .
Podwieczorek – papaja z czekoladą
Kolacja – ser długo dojrzewający , polędwica Iberica de Bellota , ceviche z koryfeny, Sos do ceviche bardzo prosty – cytryna, limonka, czerwona cebula , papryczka chili.
Moi drodzy !
Ogłaszamy konkurs i serdecznie prosimy o opinie które menu bardziej Wam pasuje.
W konkursie oczywiście biorą udział znakomici kucharze mórz i oceanów Jacek i Adam
Powyżej widzicie nasze propozycje menu.
4 kwietnia 2025 @ 21:19
Jaca, czuc malizną na zdjeciach. Glos na Adama.
4 kwietnia 2025 @ 21:32
Tyle gwiazdek Michelin ile na atlantyckim niebie🌍⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
5 kwietnia 2025 @ 05:07
Mnie przekonuje ceviche z koryfeny. Głos na Jacka. Pozdrowienia z Olsztyna
5 kwietnia 2025 @ 14:23
Ja na Jacka
5 kwietnia 2025 @ 15:09
Kochani, dwa zestawy dań są fantastyczne !
Przepraszamy Cię Adam, ale Dana jest smakoszem ryb i zestaw rybny Jacka wygrywa.
Ale ja Stachu stawiam Adam na Twój zestaw, bardziej klasyczny.
Dana i Stachu
5 kwietnia 2025 @ 15:54
No całkiem, całkiem jak na taką załoge😅😅😅
5 kwietnia 2025 @ 16:32
Ikra i ceviche-ooo tak, 🙂 punkt dla Jacka 🙂
5 kwietnia 2025 @ 18:38
Ryby, tylko ryby- nie tylko na morzu.
Do tego te zdjęcia!
A wiec Jacek.
Chociaż Adamowi gratuluję drugiego miejsca!
Jego umiejętności 10-cio krotnie przewyższają moje
6 kwietnia 2025 @ 15:23
Ikra z koryfeny brzmi smakowicie. Szkoda, że nie ma możliwości degustacji. Dla Adama duże uznanie za kreatywność.
Super pomysły.
Pozdrawiamy serdecznie.
Iwona i Maciek